24 Haziran 2013 Pazartesi

Su Böreği


















Malzemeler 

Hamuru İçin :
6 yumurta
1 bardak su
Aldığı kadar un tuz

İç Harcı : 500 gr peynir, Yarım demet kıyılmış maydanoz, tereyağı

Üzerine : Sıvı yağ

Yapılışı : Yufkalar açılır.Açılan yufkalar kaynar suya batırılıp çıkarılır ve soğuk suya sokulur.Bu şekilde işlemden geçip ıslanan yufkalar tepsiye dizilir.Aralarına bir sıra tereyağı bir sıra peynir gezdirilir.En üstüne de sıvı yağ sürülerek ocakta altı üstü çevrilerek pişirilir.
Afiyet Olsun..

Elmalı Kurabiye


















Malzemeler : Oda sıcaklığında 1 paket margarin, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yumurtanın akı, 1 çay bardağı sıvı yağ, karbonat, aldığı kadar un

İç Harcı : 5 Adet elmanın kabukları soyularak rendelenir ve bir tavaya alınır.Üzerine 3 yemek kaşığı şeker, yarım yemek kaşığı tarçın eklenir.Ocağın altı açılarak şekerler eriyip kıvam alıncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.

Yapılışı : Tüm malzemeler karıştırılıp özlü bir hamur elde edilir.Hazırlanan hamur 1 saat dinlendirilir.Dinlenen hamurdan parçalar alınıp arasına elmalı harçtan konulup istenilen şekil verilir ve fırına sürülür.Fırından çıkan elmalı kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpilir.
NOT : İsteğe bağlı olarak hazırlanan hamura gıda boyası ya da kakao karıştırarak istenilen renge ulaşabilirsiniz.
Afiyet olsun..