23 Haziran 2013 Pazar

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı ♥




Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı kakao
hindistan cevizi

Yapılışı

Sütü bir tencereye boşaltıp irmiği serpiştirerek içine dökün ve karıştırın.
Şekeri ilave edip karıştırın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.Tatlının yarısını hafif yağlı cam dikdörtgen tepsinize boşaltın.
Geri kalan tatlıya kakaoyu ekleyip iyice karıştırın ve onuda üstüne ilave edip yayarak soğumaya bırakın.
Üstüne hindistan cevizi serpip ceviz ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun..
,

Sakallı Mini Poğaçacık


















MALZEMELER
Hamuru İçin :
Yarım su bardağı sıvı yağ, 1 bardak ılık süt, 1 paket yaş maya, 1 adet küp şeker, tuz, un..
İç Malzemesi :
Beyaz peynir, krem peynir, kaşar peyniri, maydanoz
Üzerine :
Yumurta sarısı ve susam
YAPILIŞI :
1.Bir bardak ılık suda yaş maya ezilir.Ve içine bir adet kesme şeker atılır ve iyice karıştırılır.
2.Sırasıyla bir kaba sıvı yağ, süt, şeker, tuz ve un koyulur.Üzerine maya ilave edilir.Unu az gelirse eklenir.Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
3.Elde edilen hamur sıcak bir ortamda yarım saat bekletilir.Dinlenen hamurdan çok küçük parçalar alınarak yuvarlanır.Ve yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam ekilir.175 derece ısıda üstü kızarana kadar pişirilir.
4.Krem peynir ve beyaz peynir ayrı bir kapta karıştırılır.Bu karışım soğuyan poğaçaların arasına sürülür.Peynirin dışarı taşan kısımlarına kaşar peyniri ve maydanoz ille süslenir.
Afiyet Olsun..

Muzlu Pasta















Malzemeler : 
2 Yumurta, 1 bardak süt, 1.5 su bardağı şeker, 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, aldığı kadar un, muz, damla çikolata
Kreması : 
1 paket kremşanti, 1 bardak soğuk süt
Yapılışı : 
Yumurta ve şeker bir kapta beyaz bir kıvam alana kadar çırpılır.Sonra süt, yağ, un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin eklenerek karıştırılır ve fırına sürülür.Fırından çıkarılan kek 2 parçaya ayrılır.Arasına kremşanti sürülür ve muz dilimleri eklenir.Daha sonra üstüne 2. kek parçası koyulur ve üzerine kalan krema eklenir.Muzlarla süslenir.Dilerseniz muzların üzerine damla çikolatala yerleştirebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Revani















Malzemeler : 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya , bir paket kabartma tozu, 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için : 3 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, yarım limon
Yapılışı : Şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır.Yumurta ve şeker beyaz bir kıvam alana kadar çırpılır, diğer malzemeler eklenir ve fırına verilir.Fırından çıkan kekin üzerine soğuk şerbet dökülür.Şerbetini çeken kek dilimlenir ve üzerine hindistan cevizi ekilerek servis edilir.

Sakız Muhallebi















Malzemeler : 1 lt süt, 1 su bardağı şeker, 3 kahve fincanı un, 1 paket vanilya,3 adet damla sakızı, 1 çorba kaşığı margarin, isteğe bağlı üstüne tarçın
Yapılışı : Un, süt, yağ, vanilya, havanda dövülmüş sakız ve şeker, muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirilir.Daha sonra ocaktan alınarak mikserle çırpılır.İsteğe bağlı tarçın serpilerek servis edilir.