22 Haziran 2013 Cumartesi

Ahşap Boyamaca ♥







Çilek Reçeli



Malzemeler : 1 kg çilek, 1 kg toz şeker

Yapılışı : Geniş bir tencereye çilekler ve toz şeker konularak iyice karıştırılır.2-3 saat bu şekilde bekletilir.Daha sonra bekleyen karışım ocağa alınır.Orta ateşte taşmayacak şekilde kaynatılır.Yaklaşık 45 dk kaynadıktan sonra ocaktan alınır.Soğumaya bırakılır.
Afiyet Olsun..

Sade Pilav



MALZEMELER
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı sıcak su
1 Kaşık tereyağı ve sıvı yağ
1-2 damla limon suyu
Yarım tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Pilavlar ayıklanıp 20 dk ılık suda bekletilir.Daha sonra yıkanarak süzülür.Pilav tenceresinde yağ eritilir.Eriyen yağa pirinçler eklenir.Biraz kavrulur.Kavrulan pirinçlere 2 su bardağı sıcak su ve tuz eklenir.Bir iki damla limon sıkılarak tencerenin kapağı kapatılır.Önce harlı ateşte sonra orta ateşte pişirilir.Pilav göz göz olunca ocaktan alınır.

Krem Şokola



MALZEMELER
2 Fincan nişasta, 1 su bardağı toz şeker, 1 lt süt, 4 kaşık kakao, 4 adet yumurta, fıstık.
YAPILIŞI
1.Sütün yarısı ocakta şeker ile kaynatılır.
2.Ayrı bir kapta nişasta, yumurta, kakao ve sütün diğer yarısı iyice karıştırılır.
3.Elde edilen bu karışım ocakta kaynayan süte eklenir ve iyice karıştırılarak pişirilir.Koyu bir kıvam alınca kaselere boşaltılır,  1 gece dolapta bekletildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

Beşamel Soslu Fırın Makarna




BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA (4 kişilik)
MALZEMELER :
Yarım pakat kelebek makarna
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Sıvı yağ
Beşamel Sosu İçin :
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
pul biber, karabiber (isteğe bağlı)
YAPILIŞI :
1.Makarnayı haşlayın ve suyunu süzün.
2.Borcam tepsiyi yağlayıp içine makarnaları boşaltın.Beyaz peynirleri de atarak karıştırın.
3.Bir tavada tereyağı ve unu kavurun.Bir çırpıcı yardımı ile karıştırarak sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin.Kıvam almaya başlayınca ocaktan alın.
4.Hazırladığımız beşamel sosu makarnaların üzerine dökün ve kaşar peyniri rendesi serperek fırına verin.
5.Üstü kızarınca da fırından alın.

Afiyet Olsun..

Krem Karamel ♥




Malzemeler :
1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker (karamel için)

Yapılışı : 
Tüm malzemeler mikser ile çırpılır ve daha sonra ocakta muhallebi kıvamına gelene dek kaynatılır.Ayrı bir tavada 1 çay bardağı şeker karamel rengini alana kadar pişirilir.Hazırlanan karamelden kaselere 1 çorba kaşığı eklenir ve üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebi dökülür.Bir gece dolapta bekledikten sonra düz bir tatlı tabağına ters çevrilip servis edilir.
Afiyet Olsun..

İnebolu Organik Pazar ♥























Vişne Reçeli



Malzemeler : 1 kg vişne, 1 kg toz şeker

Yapılışı : Geniş bir tencereye vişneler ve toz şeker koyularak iyice karıştırılır.2-3 saat bu şekilde bekletilir.Daha sonra bekleyen karışım ocağa alınır.Orta ateşte taşmayacak şekilde kaynatılır.Yaklaşık 45 dk kaynadıktan sonra ocaktan alınır.Soğumaya bırakılır.
Afiyet Olsun..

Tiramisu


MALZEMELER
1 Paket kakaolu hazır kek
Kreması : 
3 su bardağı süt, 1 çay bardağı un, 2 çay bardağı şeker, 2 yumurta, 1paket vanilin, 1 kutu labne peyniri
Arası ve Üstü İçin :
Kakao, 1 kaşık nescafe, 3 adet küp şeker, Ilık su.
YAPILIŞI 
1.Krema, labne peyniri ve vanilin hariç tüm malzemeler çırpma teli ile çırpılarak ocakta pişirilir.Krema yoğun bir kıvam alınca ocaktan alınarak labne peynir ve vanilin eklenerek mikserle çırpılır.
2.Bir kasede ılık su, şeker ve nescafe karıştırılır.Kaşık ile pastanın ilk katı ıslatılır.Üzerine kreme dökülerek yayılır ve diğer parçası ile kapatılır.Üstüne artan krema da dökülerek kakao serpilir.