23 Haziran 2013 Pazar

Sakallı Mini Poğaçacık


















MALZEMELER
Hamuru İçin :
Yarım su bardağı sıvı yağ, 1 bardak ılık süt, 1 paket yaş maya, 1 adet küp şeker, tuz, un..
İç Malzemesi :
Beyaz peynir, krem peynir, kaşar peyniri, maydanoz
Üzerine :
Yumurta sarısı ve susam
YAPILIŞI :
1.Bir bardak ılık suda yaş maya ezilir.Ve içine bir adet kesme şeker atılır ve iyice karıştırılır.
2.Sırasıyla bir kaba sıvı yağ, süt, şeker, tuz ve un koyulur.Üzerine maya ilave edilir.Unu az gelirse eklenir.Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
3.Elde edilen hamur sıcak bir ortamda yarım saat bekletilir.Dinlenen hamurdan çok küçük parçalar alınarak yuvarlanır.Ve yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam ekilir.175 derece ısıda üstü kızarana kadar pişirilir.
4.Krem peynir ve beyaz peynir ayrı bir kapta karıştırılır.Bu karışım soğuyan poğaçaların arasına sürülür.Peynirin dışarı taşan kısımlarına kaşar peyniri ve maydanoz ille süslenir.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder