24 Haziran 2013 Pazartesi

Elmalı Kurabiye


















Malzemeler : Oda sıcaklığında 1 paket margarin, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yumurtanın akı, 1 çay bardağı sıvı yağ, karbonat, aldığı kadar un

İç Harcı : 5 Adet elmanın kabukları soyularak rendelenir ve bir tavaya alınır.Üzerine 3 yemek kaşığı şeker, yarım yemek kaşığı tarçın eklenir.Ocağın altı açılarak şekerler eriyip kıvam alıncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.

Yapılışı : Tüm malzemeler karıştırılıp özlü bir hamur elde edilir.Hazırlanan hamur 1 saat dinlendirilir.Dinlenen hamurdan parçalar alınıp arasına elmalı harçtan konulup istenilen şekil verilir ve fırına sürülür.Fırından çıkan elmalı kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpilir.
NOT : İsteğe bağlı olarak hazırlanan hamura gıda boyası ya da kakao karıştırarak istenilen renge ulaşabilirsiniz.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder